Klanten vertellen

 

Wat een rust.

★★★★★
Mijn merrie was altijd prima ook bij mijn hoefsmid, maar is een tijdje weggeweest voor beleren en voor de keuring. Helaas kreeg ik een een boze merrie terug, soms niet te benaderen. Dat hebben wij inmiddels opgelost maar mijn hoefsmid kon haar niet meer benaderen. Tijdje zoekend op internet kwam ik Hendrik tegen. Gebeld en overlegd, binnen een week stonden zij bij mijn paard. En echt ik heb met bewondering naar hun gekeken. Hoe geduldig, hoe zij de merrie benaderen en echt onvoorstelbaar. Haar hoofd ging hangen, de onderlip liet ze los en echt totale rust. en alles liet ze toe. Wat was dit een mooi gezicht. En wat was ik blij. vreugde dansje gedaan. Dat voor ons geen ander.
- Thea Folkertsma

Zeer tevreden klant Tolbert

★★★★★
Hidde, onze Welshruin was altijd doodsbenauwd voor hoefbekappen. Door de geduldige, begripvolle benadering van Hendrik ging het deze keer zonder slag of stoot. Bewonderingswaardig!! Zo blij mee.
- Ginie Schuitema

Hoefsmid in Heerenveen

★★★★★
Hendrik heeft vandaag voor de 2e keer mijn 5 jarige merrie bekapt en voorzien van ijzers. Paard vindt de achterbenen erg spannend en wil dan behoorlijk slaan maar Hendrik blijft rustig en vriendelijk en gaat door tot alles netjes af is! Zo reageerde ze vandaag al veel beter dan de 1e keer, dit te danken aan Hendrik!
- Femke de Jong

Bolsward

★★★★★
Jidse is een 18 jarige fries die zijn hele leven al vakkundig door Hendrik is bekapt
- Johannes

★★★★★
Super
- Angie

★★★★★
Mijn mini shetlander die hoefbevangen geweest was door Hendrik laten bekappen is goed geslaagd.
- hendrikvan der veen Boskwei4 deWestereen

★★★★★
Mijn Tinker was heel bang voor de hoefsmid, verschillende geprobeerd, maar steeds steigeren, schoppen en omvallen. Hendrik benaderd mijn Tinker heel rustig en ze liet binnen 5 minuten haar hoeven bekappen als een mak lammetje, ik was stomverbaasd! Echt top, ik zal iedereen aanraden om zijn/haar paard door Hendrik te laten bekappen.
- Bekappen Mildam

★★★★★
Hele fijne, kundige en geduldige hoefsmid die altijd voor je klaarstaat! Je belt hem en is binnen een dag bij je. Bekapt en beslaat onze arabiertjes met heel veel geduld en kunde. Denkt goed mee en neemt de tijd. Wij zijn erg blij met Hendrik. Topsmid!
- Ravenna en Lea

★★★★★
Altiid top
- Hendrik

★★★★★
Prima hoefsmid, bekapt en beslaat mijn trekpaard en shetlanders in volle tevredenheid. Snelle service en goed advies. Echt een aanrader
- paarden beslagen in Noordwolde fr

★★★★★
Prima hoefsmid, bekapt en beslaat mijn trekpaard en shetlanders in volle tevredenheid. Snelle service en goed advies. Echt een aanrader
- paarden beslagen in Noordwolde fr

★★★★★
Fijne rustige hoefsmid die mijn ezels altijd prima bekapt. De ezels hebben het volste vertrouwen in hem zelfs mijn wat wilde hengst. Houd zich goed aan afspraken.
- Bekappen ezels in Noordwolde fr

★★★★★
Rustig, geduldig, vriendelijk, snelle service, vakwerk, helemaal top. Een aanrader voor als u een hoefsmid nodig heeft.
- Bekappen in Oudemirdum

★★★★★
hendrik is na lang zoeken de beste hoefsmid omdat hij mijn paard erg goed bekapt we hadden altijd het probleem dan mijn paard achter over op der hoeven stond en sinds ik hendrik heb is dat helemaal verleden tijd ook is hij erg geschikt voor moeilijke paarden omdat hij paard vriendelijk te werk gaat ik ben heeeel erg bij met mijn hoefsmid
- hoefsmid in sneek

★★★★★
Hendrik doet al geruime tijd onze paarden. Hij is vak-kundig, de paarden staan super op de hoeven. Hendrik is daarbij ook nog eens zeer paard-vriendelijk. Een echte paardenman met verstand van en gevoel voor de dieren. Onze dieren voelen zich dan ook zeer op hun gemak bij Hendrik. En niet alleen de paarden! Hendrik heeft mensenkennis, is zeer klantvriendelijk, relaxt, altijd in voor een grapje. Je kunt gewoon jezelf bij hem zijn. Een tevreden klant.
- Hoefsmid in Sneek

★★★★★
Goede hoefsmit,is rustig en vriendelijk voor de paarden. Een snelle service komt bij calamiteiten zo snel mogelijk zelfs als het laat wordt. Weet waar hij het over heeft en denkt mee bij problemen. Wij en onze paarden zijn blij met Hendrik.
- hoefsmit in goutum

★★★★★
Hendrik is een goede hoefsmid, die zijn werk goed en secuur doet. Hij houdt zich aan afspraken en mocht de tijd iets afwijken, dan houdt hij je op de hoogte. Hij neemt de tijd voor paarden en de paarden die bij andere hoefsmeden als lastig bestempeld worden, zijn bij hem geen enkel probleem. Hij moet er een eind voor rijden om bij ons te komen, maar kan altijd vrij direct als je hem belt.
- Hoefsmid in Kloosterburen

★★★★★
Deze uiterst vakbekwame, rustige, vriendelijke en humoristische hoefsmid komt intussen al weer gedurende 3 jaren trouw naar Heino in Overijssel om onze heethoofdige Welsh-NWR pony's te bekappen en onze KWP-paard zeer netjes op ijzers te zetten. Onze kudde bestaat uit zeer jeugdige dieren: veulens, enters, twenters en ook volwassen dieren. Door zijn zeer rustige en respectvolle benadering, raken onze jonkies gelijk als veulen al heel vertrouwd met alles en laten, zonder angst, alles over zich heen komen. Jong geleerd, Oud gedaan!!! Ook zijn anatomische kennis van het paard is zeer groot, en weet hij hierdoor het paard op zo'n comfortabel mogelijke manier te bekappen. Ook voor zeer angstige paarden kunnen wij deze hoefsmid enorm aanbevelen. Respect voor Hendrik!
- Hoefsmid in Heino

★★★★★
Prima hoefsmid. Ook voor paarden met moeilijke voeten. Bovendien gaat hij erg prettig met de paarden om, ze zijn erg op hun gemak bij hem. Als je belt voor een afspraak ben je vlot aan de beurt en hij houdt zich aan tijden. Kortom, zeer tevreden over Hendrik.
- Hoefsmid in Donkerbroek

★★★★★
Op vakkundige wijze bekapt Hendrik onze paarden Moony ,Lucky en sinds kort ook Cunita ,onze fjord.. Hij doet dit al enkele jaren bij onze paarden, en denkt met ons mee als er problemen zijn! Kortom een vakkundig hoefsmid de wij zeker zullen aanbevelen als ons om een hoefsmid wordt gevraagd... Peter en Alie de Jong
- Hoefsmid in Hoornsterzwaag

★★★★★
Goede hoefsmid, werkt nauwkeurig en komt altijd op tijd. Is altijd vriendelijk voor je paardje en je bent altijd snel aan de beurt. Zeker een aanrader !
- hoefsmid in Sneek

★★★★★
Ik zou zeggen; De beschrijving van deze advertentie zegt meer dan genoeg. Bij een "verloren ijzer" staan Hendrik altijd snel voor je klaar om alles voor je te herstellen, de meest lastige paarden beslaat hij met alle rust en geduld, in een enkele handomdraai! Kortom, vakwerk van een super goede smid, dat is heel wat waard! Hendrik blijft mijn smid, zolang ik hoop paarden te bezitten!
- Hoefsmid in Heerenveen

★★★★★
Geduldige hoefsmid die altijd voor je klaar staat en ook erg goed is met probleem paarden!
- Beslaan in Ruigahuizen

★★★★★
Deze hoefsmid is erg goed, hij heeft onze paarden altijd netjes en optijd gedaan. En wanneer mijn pony weer een ijzer miste stond hij ook gelijk klaar om er weer een nieuwe onder te zetten. Een leuke man die weet hoe hij met een paard om moet gaan. kortom ik zou zeggen doen!! Groetjes, Yttje en Fam.
- Bekappen en Beslaan in Oudega

★★★★★
Aangezien de hoefsmid altijd veel spanning opleverde bij een van mijn paarden, toch eens gekeken of een andere hoefsmid hetzelfde resultaat zou opleveren. Hendrik was goed te bereiken en is langsgekomen. Vanaf de eerste keer is het gelijk heel ontspannen verlopen. Daar waar mijn paard eerst een boel spanning had, wat hij in een boel drukte uitte, staat hij nu aan een los touwtje. Hendrik heeft met zijn no nonsense houding, rust en respect voor het paard, dat maar mooi voor elkaar gekregen. Verder is het fijn dat je vanzelf weer gepland wordt in de agenda, maar hij ook snel kan verschijnen als eerder hulp nodig is! Groeten Saskia
- Hoefsmid in Jubbega

★★★★★
Ik laat mijn merrie al geruime tijd in volle tevredenheid door Hendrik bekappen en beslaan. Mijn merrie loopt elke keer weer fantastisch na een bezoek van Hendrik. En mede door zijn geduldigheid en het contact dat hij met paarden maakt, vindt mijn paard het geen enkel probleem als het weer tijd voor nieuwe ijzers is. Hendrik is een betrouwbare hoefsmid die vakmanschap en kwaliteit levert en hij komt altijd zijn afspraken na. Hij beantwoordt al je vragen en denkt met je mee, er is aandacht voor het paard maar ook zeker voor de ruiter. Ik wil nooit weer anders!! Groetjes, Margreet en Spikey.
- Hoefsmid in Sneek

★★★★★
Hendrik is een zeer vriendelijke hoefsmid. Altijd een goed humeur richting mij en mijn paarden. Hij is erg vakkundig en dat ervaar ik omdat hij altijd fantastisch werk aflevert bij onze hoefbevangen Shetlander en ons rijpaard met platvoeten. Hij is altijd op tijd en wordt het later, dan bericht hij ons tijdig. Kortom een hoefsmid die ik aan ieder van harte zou aanbevelen!
- Hoefsmid in Vledder

★★★★★
Super hoefsmid! Mijn vorige paard heeft als veulen een trauma opgelopen door een ruwe hoefmsid. Mijn toenmalige hoefsmid was zo bang dat hij zelfs weigerde zijn achterbenen te bekappen. Hendrik heeft hem met rust, respect en geduld van dat trauma afgeholpen. Inmiddels loopt het paard zelfs rondom op ijzers. Bij mijn huidige paard mag dan ook alleen Hendrik de hoeven doen.
- Hoefsmid in in Marknesse

★★★★★
Super hoefsmid Mijn paard kon slecht beslagen worden door de vorige hoefsmid en was dus erg nerveus en bang! En altijd met 5 weken het ene ijzer er af en met 6 weken het andere ijzer! Nu Hendrik mij paard doet, zit het er perfect onder nooit losse ijzers ! voetjes zijn ook al vele malen beter geworden dan ze waren. Kortom ! Super tevreden 🙂
- Hoefsmid in Marknesse

★★★★★
Hendrik komt al enkele jaren bij mijn merrie om te bekappen en beslaan. Ook tussentijds is hij altijd aanspreekbaar voor overleg of andere tips. Mijn merrie was in het begin erg lastig te bekappen en daar is veel tijd overheen gegaan, Hendrik is altijd rustig gebleven en heeft doorgezet op een zeer correcte manier. Als er tussentijds iets aan de hand is, dan is een afspraak snel gemaakt, als er bijvoorbeeld ijzers los zijn, scheurtjes in hoeven zitten. Hij kwam eerder helemaal in Groningen om mijn merrie te bekappen, nu wonen we gelukkig iets dichterbij.
- Hoefsmid in Friesland

★★★★★
Hendrik komt al jaren bij ons en hij mag nog jaren komen. Hij is erg begaan met de paarden. Mijn vorige paard, een Haflinger, was hoefbevangen en Hendrik heeft ervoor gezorgd dat ze zo min mogelijk pijn had. Als ik Hendrik nodig had kwam hij altijd binnen één dag, hoe ver weg hij ook uit de buurt was. De andere paarden bekapt hij prima, hij kijkt naar het ras, gebruik en omstandigheden. Altijd rustig,attent, serieus maar met (droge)humor. Hendrik bedankt ! groetjes Luus, Michel en Amy
- Hoefsmid in Bakkeveen

★★★★★
st anna parochie. zonder goede hoefsmid geen goede sport prestatie.......... alle welsh hengsten worden stuk voor stuk persoonlijk benaderd en hun waarde gelaten. kan mij dan ook geen betere hoefsmid wensen, bij deze heet hoofden die ze dan ook nog eens erfect op de hoeven zet. vrg t tacoma
- hoefsmid in st anna parochie

★★★★★
Altijd top! ,Altijd top!
- Hoefsmid in Friesland

★★★★★
Ik fok al een aantal jaren met vier KWPN merries, in de begin periode diverse hoefsmeden gehad, maar er bleef bij mij steeds onvrede over de vakbekwaamheid en de benadering van deze smeden, de paarden werden onrustig en werden soms niet afgemaakt vanwege de ontstane onrust. Tot ik drie jaar geleden Hendrik de Vries over de vloer kreeg, ik wist niet wat me overkwam. De paarden werden heel rustig en respectvol benaderd en dit was voor mij de eerste keer dat mijn paarden ook rustig bleven en ze werden allemaal vlot en vakkundig bekapt. We zijn nu dus drie jaar verder en ik kan alleen maar zeggen dat Hendrik een vriendelijke, rustige en vakbewame hoefsmid is die als het ware met de paarden kan spreken. En wat ook belangrijk is, bij calimiteiten is hij direct paraat en hij denkt mee als er problemen met een paard zijn Bent u op zoek naar echt een goede hoefsmid voor uw paard dan ben u bij Hendrik de Vries op de juiste plaats.
- Hoefsmid in Franeker

★★★★★
Mijn verzorgpony is al snel onrustig en drammerig met bijvoorbeeld hoefsmeden. Maar bij Hendrik was ze vrijwel meteen heel braaf. Als ze toch even stresst, reageert hij heel kalm en is ze zo weer rustig. Ik hoef geen andere hoefsmid meer 🙂
- hoefsmid in harich

★★★★★
Vriendelijke en geduldige hoefsmid die altijd goed werk levert.
- Hoefsmid in Friesland

★★★★★
Wij hebben een nieuwe hoefsmid!!! Hendrik is een hoefsmid met een visie en een enorm geduld en doorzettingsvermogen. Hij laat geen paard staan, zegt ie, want dan kan ie niet slapen. Waar vindt je dat nog? Betsy
- hoefsmid in Hardegarijp

★★★★★
Vandaag ons paard bekapt SUPER!! een aanrader...!!
- Hoefsmid in st jacobi parochie

★★★★★
Na 4 jaar eindelijk weer een paard. De smid die ze bij ons op stal hebben kon mijn grote reus achter niet op ijzers krijgen door zijn hanetred. Grote frustratie bij mij omdat ik graag weer tochten wil maken samen met mijn paard. Zonder ijzers is dit niet mogelijk. En dat was ook te zien aan zijn kromme hoeven. Hendrik gebeld en hem het probleem voorgelegd van de hanetred. Hendrik wilde het wel proberen. Wat een geduld en rust bij deze man. Na 5 kwartier was de klus geklaard en douwe staat op ijzers!!! Super bedankt!!! Hendrik je bent weer een klant rijker! Tot over 10 weken
- Hoefsmid in Ternaard

★★★★★
Zeer vakkundige en rustige hoefsmid met veel geduld. Een van onze pony's is chronisch hoefbevangen en wordt iedere 6 weken weer netjes bekapt. Hierdoor loopt hij uitstekend en pijnvrij. Ook bij een 'spoedklus' als bv een hoefzweer heeft hij altijd tijd om snel langs te komen. Kortom, een echte vakman!
- Hoefsmid in Friesland

★★★★★
Super hoefsmid met engelengeduld. Mijn tinker had al 5 smeden versleten omdat hij zo bang is. Zij waren allemaal veel te veel gericht op het bekappen. Hendrik ging juist eerst zonder spullen kennismaken met mijn paard en hem vertrouwen geven. Hij nam alle tijd voor mijn paardje en wist mij veel te vertellen over hoe mijn paardje in de natuur geleefd moet hebben (paard is geïmporteerd vanuit Engeland). Hendrik heeft snel tijd en doet zijn werk goed. Hij straalt rust uit en wordt nooit bang of kwaad als een paard uit angst compleet door het lint gaat. Hij blijft rustig en weet het paard weer te kalmeren. De eerste keer bij Hendrik duurde het een uur en een kwartier om mijn paard alleen maar te laten bekappen, maar hij klaarde de klus en heeft absoluut niet geklaagd over wat een rotklus het was. De vorige vijf smeden hielden het bij het eerste hoefje al voor gezien, of begonnen er niet eens aan, omdat mijn paard 'gemeen' zou zijn. Hendrik begreep dat mijn paard alleen angst heeft en het was voor mijn paard een grote schok dat hij eens niet op zijn flikker kreeg als hij in paniek raakte vanwege zijn hoefsmid-trauma, maar juist een geruststellende aai over de bol. De tweede keer dat Hendrik mijn paard zou bekappen, was ik zelf iets later en toen ik op stal kwam, sloeg ik bijna stijl achterover. Daar stond mijn paard in alle rust, met zijn voetje omhoog, terwijl Hendrik aan het bekappen was. Mijn paard keek me aan met een blik: 'wat kijk je verbaasd? Dit is toch heel normaal?' Dat zei voor mij genoeg; ik wil nooit meer anders, ik heb eindelijk mijn smid gevonden!
- Hoefsmid in Burgum

★★★★★
Hendrik is hier geweest om de paarden te bekappen en heeft dat rustig en keurig netjes gedaan. Hij heeft ook een pony met een grasvoetje bekapt en een dag later was de voorkeurshouding van de pony al bijna verdwenen, zonder dat de pony kreupel was door de verandering van stand. Hij wist ook veel te vertellen over de hoeven en ziet heel veel. Niks dan lof voor deze smid die overduidelijk een vakman is en weet wat hij doet. Je kunt Hendrik gerust inschakelen!
- Bekappen in Lemelerveld

★★★★★
Hendrik is hier geweest om de paarden te bekappen en heeft dat rustig en keurig netjes gedaan. Hij heeft ook een pony met een grasvoetje bekapt en een dag later was de voorkeurshouding van de pony al bijna verdwenen, zonder dat de pony kreupel was door de verandering van stand. Hij wist ook veel te vertellen over de hoeven en ziet heel veel. Niks dan lof voor deze smid die overduidelijk een vakman is en weet wat hij doet. Je kunt Hendrik gerust inschakelen!
- Bekappen in Lemelerveld

★★★★★
Hendrik is hier geweest om de paarden te bekappen en heeft dat rustig en keurig netjes gedaan. Hij heeft ook een pony met een grasvoetje bekapt en een dag later was de voorkeurshouding van de pony al bijna verdwenen, zonder dat de pony kreupel was door de verandering van stand. Hij wist ook veel te vertellen over de hoeven en ziet heel veel. Niks dan lof voor deze smid die overduidelijk een vakman is en weet wat hij doet. Je kunt Hendrik gerust inschakelen!
- Bekappen in Lemelerveld

★★★★★
Vandaag is Hendrik geweest om mijn (jonge)trekpaard en shetlander te bekappen. Ik ben heel erg tevreden! Hij heeft rust en geeft dit ook door aan de paarden. Mijn paard vond het wel genoeg bij het laatste been, maar Hendrik bleef rustig geduldig doorgaan en heeft de klus netjes af kunnen maken. Terwijl mijn paard al zware benen heeft en erg sterk is. Ook hier een tevreden klant, die graag gebruik blijft maken van de snelle en goeie service. Mijn beestjes staan er weer netjes en ontspannen bij. Nogmaals bedankt Hendrik en tot de volgende keer!
- Hoefsmid in Noordoostpolder

★★★★★
Een Tovenaar !! Zo heb ik Hendrik genoemd. U zou het hele verhaal moeten kennen aangaande ons paard Pride. Een bonte ruin met een enorm hoefsmidtrauma. Zijn angst manifesteerde zich al als een een hoefsmid voor een ander paard op stal kwam. Zef als die de poort alleen maar binnen kwam rijden begon hij als zenuwachtig te snuiven en te draaien in zijn stal. Een aantal hoefsmeden waren reeds afgehaakt. Een valmet zijn hoofd tegen de stalmuur was eraan vooraf gegaan en zelf tijdens dat incident brak hij clean door de sedatie hene die de dienrenarts hem had gegeven. Geen beginnen aan en de meeste hoefsmeden begonnen er ook niet aan. Hendrik begon met veel geduld kennis met hem te maken, te loneren en grondoefeningen met hem te doen. Het viel hem direct op dat Pride een beetj stijf was in zijn kniebanden achter. Wellicht daarom brak hui uit als je zijn acherbene op een bokje zette..Het deed een beetje pijn misschien. Hendrik heeft met veel geduld en liefde voor het paard hem rondom kunnen bekappen. Een prestatie van formaal als je de geschiedenis van het paard kent aangaande eerdere confrontaties met hoefsmeden...Iemand zei ooit "er zijn mensen me paarden en er zijn paarden mensen" Hendrik behoort zeker tot de laatste catagorie. 1000 x dank !!!
- Hoefsmederij in Rhoon

★★★★★
Dinsdag contact met deze hoefsmid opgenomen en donderdag kon hij al langs komen. Het was voor mijn Shetlander de eerste keer dat er een hoefsmid bij was, maar hij gaf geen kik. Een hele rustige (wat hij ook naar de paarden toe uitstraalt) hoefsmid. Als de pony er weer aan toe is, zal ik zeker weer contact met deze hoefsmid opnemen! Super!
- Shetlandpony bekapt in Drachten

★★★★★
Na een eerste e-mail werd vlot telefonisch contact gelegd om het verhaal aan te horen en een advies te geven. Vervolgens binnen een week langsgekomen om mijn merrie rondom te bekappen en voor op een aangepast ijzer met een zooltje te zetten vanwege haar artrose. Super snelle service en nauwkeurig gewerkt!
- Hoefsmid in Tersoal

★★★★★
Wij als Stalhouderij hebben natuurlijk regelmatig de hoefsmid nodig. Met onze hoefsmid hadden wij de afspraak dat hij als het nodig was heel snel beschikbaar was. Wij kunnen natuurlijk niet met paarden op stap met losse of geen ijzers. Het ging een tijd goed, maar als de beginnende hoefsmid het drukker krijgt laat hij je zitten. Na een noodkreet van ons kregen wij te horen (via de mail) dat wij over 10 dagen aan beurt waren. Direct een andere hoefsmid gebeld. Dat was Hendrik de Vries. Na onze uitleg waarom wij een hoefsmid nodig hadden, was hij de volgende dag aanwezig. Prima werk geleverd en hij is inmiddels onze vaste hoefsmid. Veel ervaring en rustig met de paarden. Een echte aanrader.
- Stal Droppinghiem in Aalsum

★★★★★
Hendrik is sinds enige tijd mijn hoefsmid en ik ben erg tevreden over zijn werk. Hij is telefonisch goed te bereiken en komt op de afgesproken tijd. Hij neemt rustig de tijd voor de paarden. Hij kan goed overweg met de verschillende types paarden, zo heb ik een 'eigenwijsje' , een 'angsthaas' en een 'doordrammertje' op stal. Hij zet ze alle 3 op correct beslag.
- Hoefsmederij in Sondel

★★★★★
Wij zijn heel blij met Hendrik als hoefsmid Vooral onze paarden die altijd los staan terwijl hij ze bekapt. Ze staan gewoon los in de wei en staan helemaal rustig als ze bekapt worden. En dat was vroeger heel anders als de hoefsmid kwam. Het is echt heel fijn dat een hoefsmid een echte paardeziel heeft.
- Dienst in dronten

Schrijf ook een beoordeling

Naam
E-mailadres
Titel
Aantal sterren
Beoordeling