Hoefverzorging

Paarden staan meer dan 22 uur per dag op hun voeten. Ze hebben gezonde voeten nodig om te kunnen grazen en vluchten. Maar ook wij willen graag dat ze goede voeten hebben, om ons onze sport te kunnen laten beoefenen of ongestoorde buitenritten te kunnen maken.

Wij werken met Mustad, Kerkhaert en Werkman hoefijzers voor alle soorten beslag, ook western, endurance en ijslanders.

Bekappen

Niet altijd is een hoefijzer nodig. Dit heeft vooral te maken met de persoonlijke voorkeur van de eigenaar, en de manieren waarop het paard wordt ingezet: voor buitenritten door bos en berm zijn hoefijzers niet persé noodzakelijk, voor de meeste sporten wel vanwege de hogere belasting. Soms kan ook voor een ijzer gekozen worden vanwege het aanpassen of ontzien van een minder goede hoef. Maar het is uw paard, en wij zullen vanuit onze ervaring adviseren over bekappen of beslaan.

Koud of warm beslaan

Ik ben een voorstander van koud beslaan. Door de rookvorming die vrijkomt bij het warm beslaan, zul je nooit van een paard kunnen verwachten dat deze ontspannen een bezoek van de hoefsmid tegemoet ziet. Immers, waar rook is is vuur, en vuur is levensbedreigend in de ogen van een paard. Door vakkundig en accuraat de hoef voor te behandelen en goed vlak te maken, is koud beslaan een prima methode voor een gedegen beslag.

Maar indien gewenst, behoort warm beslag ook tot de mogelijkheden.

Er wordt gewerkt met Mustad, Kerkhaert en Werkman hoefijzers voor alle soorten beslag, ook western, endurance en ijslanders.

Contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er graag voor u en uw paard(en).

    Uw naam *

    Uw email *

    Uw bericht